Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са подадени

...
Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са подадени
Коментари Харесай

Кацаров: Десетки сигнали за фалшиви COVID сертификати са получени в прокуратурата

Няколко десетки сигнала за фалшиви документи за имунизиране против COVID-19 са подадени към прокуратурата, сподели пред публицисти министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.  Кацаров взе участие в гала по награждаването на представители на районни здравни инспекции. По думите му тези сигнали " не са толкоз доста ".

Кацаров добави, че тези случаи изискват особено следствие, тъй като има две заинтригувани страни - този, който е сложил имунизацията и този, на който е била сложена.

Ситуацията с увеличението на броя на инфектираните с COVID-19, със запълването на болничните кревати и опцията на системата да окаже помощ и лекуване се следи деликатно, добави още министър Кацаров. По думите му към този момент няма суматоха, а индикаторът за смъртност е надалеч от стойностите, които са били през октомври и ноември предходната година.
Няма дефицит на болнични кревати за банкет на деца, инфектирани с коронавирусната зараза. Броят на болните деца не се отклонява доста от данните за предходните " талази ", увери министър Кацаров.

Заразените деца не са нещо ненадейно, защото заложихме на присъствени образователни занятия. Това е в границите на допустимото, на предвидимото и напълно са под надзор, няма нещо, което да провокира суматоха, сподели още министър Кацаров. По думите му сегашните индикатори демонстрират превес измежду инфектираните на по-възрастните хора.

Капацитетът на лечебните заведения се запълва поредно, както е планувано по проект и към момента има лечебни заведения, в които не е бил признат нито един болен от COVID-19, сподели още Кацаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР